Altijd al gedroomd van het bezitten van een 911? Het zou nú weleens een goed moment kunnen zijn om er één aan te schaffen! Misschien wordt het wel uw beste én uw leukste investering.

Sinds 15 jaar houd ik mij actief bezig met het kopen en verkopen van Porsches op de Europese markt (mijn voorkeur gaat hoofdzakelijk uit naar Porsches die gemaakt zijn voor Europa) en de zoektocht naar die ene perfecte 911 begint meestal op het internet.  Een klassieke Porsche is een enorm leuk bezit en daardoor ook een waardevol bezit, maar hoe zit dat nu met de waardeontwikkeling en wat zijn nu de beste modellen uit de 911-reeks om aan te schaffen als het om positieve waardeontwikkeling gaat?
lightbox title
Er zijn meerdere partijen in de markt die statistische gegevens leveren aangaande prijsontwikkelingen van (klassieke) Porsches, maar ik ben op zoek naar een bevestiging van mijn eigen visie op deze markt. Wanneer ik nu een bepaalde luchtgekoelde Porsche koop, hoeveel zou deze dan bijvoorbeeld over 5 jaar waard zijn?

“Een luchtgekoelde Porsche 911 kan een indrukwekkend goede investering zijn”

Onbewust heb ik op het internet een hele praktische manier gevonden om waardestijgingen en waardedalingen van auto’s te kunnen analyseren in de huidige markt. Hiervoor gebruik ik al jaren de zogenaamde virtuele ‘Parkeerplaatsen’ van de grootste autoverkoopsites uit verschillende landen.

Waardeontwikkeling 911S 1973

Deze virtuele parkeerplaatsen bieden  de mogelijkheid om gevonden auto’s te parkeren en ze zo met elkaar, voor een langere periode, op tal van aspecten te vergelijken. Wanneer je nu een marktsegment binnen de Porsches, wat betreft omloopsnelheid en waardeontwikkeling in de gaten wilt houden, parkeer je bijvoorbeeld een tiental Porsches op een virtuele parkeerplaats en kun je door de tijd heen per land de waardeontwikkeling goed volgen en precies zien wanneer ze verkocht zijn, of de eigenaar de prijs heeft verlaagt, of misschien wel verhoogd en dat zonder de Porsches daadwerkelijk te kopen

Het is een tijdrovende klus, maar onderdeel van mijn hobby en door dit proces jaar in, jaar uit stelselmatig uit te voeren en te volgen, heb ik mijn eigen manier ontwikkeld en precies in kaart gebracht wat de trendstijgers, de zogenaamde ‘outperformers’, zijn.  En ik kan u meegeven; een luchtgekoelde Porsche 911 kan een indrukwekkend goede investering zijn.Er is echter wel een behoorlijk verschil waarneembaar in de waardeontwikkelingen tussen de verschillende types. Ik wil u echter het volgende advies niet onthouden. Wanneer u in de huidige markt een luchtgekoelde 911 gaat kopen en u heeft het idee dat u misschien toch wel wat teveel moet betalen,  laat de prijs dan geen ‘dealbreaker’ zijn. De Porsche moet natuurlijk wel in een goede conditie zijn. Het zijn juist dat soort Porsches, waar de waarde de betaalde prijs vaak het snelste weer inhaalt.

Gegarandeerd rendement van 10%

Gezien de voorspelbare kracht van mijn waarde ontwikkelingsmethodiek verkoop ik bepaalde modellen die voldoen aan alle door mij gestelde eisen onder het zogenaamde ‘MK Classsic Approved‘ label. Dit houdt in dat ik tot 5% jaarlijks rendement garandeer op de aanschafprijs van die Porsche over een looptijd van 2 jaar (totaal 10% rendement dus) .

Indien u overweegt uw droom te gaan naleven en dit op een financieel verantwoorde wijze wilt doen, neemt u dan eens contact met mij op. Ik zal u graag vrijblijvend adviseren en eventueel begeleiden in het aankoopproces van uw luchtgekoelde Porsche 911.

 

Meer info:  MK Classic Approved