Een 911 koop je voor het rijplezier. En dat is ook mijn mening. Echter kan het mes ook aan 2 kanten snijden; een mooie, fijne, vermakelijke auto rijden die tegelijkertijd ook nog een goede investering zou kunnen zijn.

De discussie omtrent welk model de beste koop is, wordt al vele jaren gevoerd. De prijzen van het luchtgekoelde achterwiel aangedreven icoon zijn in de laatste 10 jaar door het dak gegaan en ik hoor steeds vaker mensen spelen met de investeringsvisie ‘buy low, sell high’ waarbij men zichzelf probeert te overreden om een 996 te kopen, ‘want die zijn nu nog goedkoop’. En laten we wel wezen, een gefacelifte 996 is uit financieel oogpunt ook zeker geen verkeerde auto.
Maar als je nu (2019) op zoek gaat naar een 911 waarvan jij als rijder in combinatie met jouw portemonnee het meeste plezier aan gaat beleven, dan is er maar een type die je moet hebben en dat is de 993.

John Tallodi heeft alle modellen onder de loep genomen en hier een mooie anayse van gemaakt. Lees zijn visie (waar ik mij geheel bij aansluit) hier.

Link: Smart Buy 911