Ook dit jaar zijn we weer verschenen aan de start van de WinterTrial 2014. We hadden gehoopt op veel verse sneeuw en temperaturen ver onder het vriespunt, maar onze verwachtingen ten spijt, de Scandinavische winter bleek net zo mild als bij ons.
In totaal reden er zo’n 115 equipes mee. De start was op maandag 3 februari in Kopenhagen en na 6 dagen en vele regularities later werden de equipes afgevlagd in Oslo.

Zaterdag, de laatste dag van de Winter Trail, eindigde in de vroege middag na 2 regularities en een test. De vrijdagnacht was er nog behoorlijk wat sneeuw gevallen en dat leverde bij een aantal deelnemers toch nog redelijk wat onverwachte problemen op. De 2e regelmatigheidstest gaf de uiteindelijke beslissing. Veel equipes raakten ver achter in het klassement doordat ze van de weg raakten. Hun snelheid lag op bepaalde plaatsen te hoog en dat werd afgestraft door de greppel. Hierdoor veroorzaakten zij de nodige blokkades en behaalden tijdstraffen tot wel anderhalf uur.

De Trial winnaars waren Thorbjorn Bye en Oddvar Moland in hun BMW 2002. Voor de Noren Thorbjorn en Oddvar, waren de gladde wegen geen probleem en zij bleven gedurende de gehele rally in de top 3.

De winnaars in de Club klasse waren Alexander van der Lof en Shirley van der Lof in hun BMW 2002. Zij kwamen op de laatste dag vanuit de achterste gelederen van het algemeen klassement naar voren om de Clubroute te winnen.